КРАЩИЙ СПОСІБ ДЛЯ ВИГОТОВЛЕННЯ ВИШИВАНКИ

Вишиванка являє собою символ українського народу. Вишиті вироби — це завжди стильно, модно і патріотично. Сучасні вишиванки розкішні, витончені, самобутні та чудові. Вони присутні в гардеробі всіх українців. Вишиванку в українському стилі можна придбати в магазині, інтернет-магазині або пошити самостійно. Її бажано носити, так що б вона була вільною, ніколи вишита сорочка не повинна прилягати до тіла.

З усіх різних технік вишивання, які були відомі нашим предкам, тепер користуються особливою популярністю хрестик, гладь і мережка. Українська ексклюзивна вишиванка — візерунки хрестиком, орнаменти якої можна поділити на групи: геометричні (абстрактні), рослинні, зооморфні (тварини).

Вишиванка гладдю вимагає уважності, терпіння і акуратності. Ця техніка може нагадати Вам живопис, так як це твори мистецтва кожної з майстринь. Кажуть нібито вишивка гладдю складна, але маючи базові навички вишивання, оволодіти нею легко. Її секрет криється в точності виконання стібків.

Вишиті вишиванки мережка є одними з найбільш превлекательний і модних видів ажурною вишивки. Існує величезна кількість різновиди цієї вишивки. Мережки можна побачити широкі і вузькі, складні і прості, кольорові однотонні. Що б її виготовити потрібно, висмикувати нитки в одному напрямку.

Вишиті сорочки, сорочки, вишиті сукні ділять на: одноколірні, двоколірні і багатобарвні. Одноколірні, виглядають дуже ніжно, акуратно, аристократично, а найголовніше з ними можна створити будь-який класний Look. Двоколірним вишитим виробам властивий червоно-чорний колір. Барвисті вишиванки характерні для західної України. Вони дуже яскраві і унікальні.

Для шиття національних вишиванок використовували конопляну або лляне полотно. Але ці стереотипи вже в минулому, на сьогоднішній день вибір тканин на полицях магазинів величезний, і кожен може вибрати той матеріал, який найбільше подобається. Вишиванки виготовляють з різноманітних матеріалів, найчастіше це натуральні тканини. Зустрічаються вишиванки з конопель, льону, бавовняних тканин, шовку і з поєднання натуральних і синтетичних полотен. Натуральні тканини приємні для тіла, пропускають повітря і вбирають вологу. Але до них потрібно дуже дбайливо ставитися і вони вимагаю до себе особливого догляду. Синтетичні тканини не настільки приємні для тіла, але за ними не потрібен такий ретельний догляд, як за натуральними. Ще один чудовий варіант, це вишиванка спицями та вишиванки гачком, іншими словами в’язані вишиті сорочки. Щоб зв’язати її, необхідно придбати в магазині детальні схеми в’язання вишиванок. І можна приступати до роботи!

У наш час дуже поширена вишивка бісером, вишиванки такого плану виглядають яскраво, цікаво і оригінально, так як кожна майстриня вишиває свій індивідуальний малюнок. Вишивання бісером — це творча і наполеглива робота, яка займає багато часу, сил, терпіння, а так само витримки. Починаючи творити потрібно, мати бажання довести почате до кінця. Для новачків, які хочуть вишити сорочку самим легким і простим способом є рахункова вишивка по канві. На такий канві вже надрукований малюнок. Залишається тільки правильно вибрати бісер до вишивки.